Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Család

A tapolcai Hunguest Hotel Pelion egy olyan hely, ahol Ön és családja megbecsült érték! Minden munkatársunk azért dolgozik, hogy Ön jól érezze magát nálunk, találja meg az Önnek megfelelő szabadidős tevékenységet, legyen az pihenés, gyógyulni vágyás vagy aktív kikapcsolódás, érkezzen egyedül, párjával, gyermekével vagy barátaival.

Szállodánk szolgáltatásainak palettája, valamint a környékbeli szabadidős tevékenységek lehetősége rendkívül színes. Számtalan lehetőség kínálkozik a pihenésre, kikapcsolódásra, gyógyulásra, közülük az alábbiakban kiemelünk néhány olyan lehetőséget, melyek leginkább szolgálják az egész család felüdülését.

1902-ben fedezték fel, hogy Tapolca városa alatt a Balaton-felvidék szarmata mészkövében barlangrendszer van, melynek egy részét csónakkal is járható víz borítja, ez ma idegenforgalmi látványosság. A barlangrendszer rendkívül összetett, sokfelé elágazik, különböző típusú barlangokból áll, köztük kiváló, gyógyhatású levegőjű járatok is vannak, az egyik épp a szálloda alatt!

A szállodán kívüli kikapcsolódást kereső vendégeink meglátogathatják a Tavasbarlangot, a Malom-tavat, sétálhatnak a bájos kisváros romantikus utcáin.

A Hunguest Hotel Pelion a város központjában, egy négyhektáros parkban áll, a gyógybarlang felett, melyhez a szálloda gyógyászatán keresztül, „házon belül” lehet eljutni. A barlang levegője, az ott uralkodó bioklimatikus viszonyok kiváló hatással vannak a légzőszervi megbetegedésekre, asztmára, s a gyógyulni vágyók a szállodában kúráltathatják betegségüket pulmonológus szakorvos felügyelete mellett.

A szálloda parkjában fúrt 224 méter mély, saját termálvízkút adja a fedett medencék vizét, a víz hőmérséklete 33°C és 37°C. A víz ásványi anyag tartalma rendkívül magas, jótékony hatással van a reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekre. Szállodánk gyógyászatán szakorvosokhoz fordulhatnak az érdeklődők, s helyben, rögtön meg is kaphatják a megfelelő kezeléseket.

A kúrát, vagy éppen egészségük megőrzését folytathatják az élmény- és úszómedencében, majd a wellnessben, ahol mozgással, masszíroztatással, szépészeti kezelésekkel és rendszeres szaunaszeánsszal kényeztethetik magukat kedves vendégeink.

A szolárium, vagy a kardio gépek használata a fitneszteremben modern korunk nem csak divatos, de egészséges és hasznos szépészeti és egészség megőrző lehetőségei.

Kellemes időben jólesik a hosszú séta a kertben, a jó levegőn, de választhatják a minigolfot, úszhatnak vagy íjászkodhatnak a szabadban.

A gyermekekkel érkező családokat is nagyon várjuk! Igyekszünk kitalálni minden vágyát egy kisgyermeknek, ebben leginkább a minden nap nyitva tartó óvodánk óvónői járnak az élen. Míg a kedves Szülők pihennek, mi vigyázunk a kicsikre (3 évesnél idősebbekre), szórakoztatjuk őket, lekötjük őket, különböző készségfejlesztő tevékenységekkel keltjük fel figyelmüket. Biztosan minden gyermek örül, ha az általa saját kezűleg elkészített kis apróságot, például egy karácsonyfadíszt vagy papírszalvétából készült virágot, esetleg egy önállóan festett képeslapot hazavihet, vagy Szüleinek ajándékozhat. Mesét hallgatnak, énekeket tanulnak, készülnek az aktuális ünnepre, mozognak, festenek vagy rajzolnak, egy biztos: örülnek és mosolyognak, Szüleiket pedig hagyják egy kicsit kettesben! Arra is gondoltunk, amikor a család együtt múlatja a pihenésre szánt időt. Ki ne látott volna már a gyermekmedencében kicsi gyermekével játszó apukát vagy anyukát? Ugye az étteremben is kedves látvány, mikor a babaszékben ülő csemetét eteti a kedves szülő? De legédesebb, mikor a kicsi a kellemes szobában, a babaágyban végre elalszik...

Éttermünkben első és legfontosabb feladatunk, hogy a vendég jót egyen! Ez a „jó” lehet egy egészséges reggeli, egy gazdag választékú büfévacsora, vagy egy könnyű, a'la carte ebéd. Fontosak a jó, magyaros étkek, csakúgy, mint a nemzetközileg is ismert ízek, meg a vitaminok, az egészséges táplálkozás!

A lobby bár nálunk nem más, mint a ház „találkahelye”! Itt gyűlnek össze kicsik és nagyok, hogy együtt elszürcsöljenek egy finom kávét vagy egy színes koktélt, elnassoljanak egy szelet tortát. Itt nézik az apukák a sportközvetítéseket a kivetítőn, itt cserélnek tapasztalatokat az anyukák, és itt ismerkednek a kicsik egymással. Jó a társaság és a hangulat, az biztos!

Jönnek hozzánk persze a nagyobbak is, akik már kinőtték az óvodát. Ők ezt nagyon sajnálják, és néha irigylik a kisebbeket, de megtalálják a kedvükre való szórakozást kint a kalózhajón, trambulinon, minigolf-, footgolf-, cross-bike- és KRESZ-pályán. A felgyülemlett rengeteg energiájukat ki tudják adni az élménymedencében, a kertben vagy akár az óriáscsúszdán, de vannak számukra pingpong és biliárd asztalaink, logikai és társasjátékaink is. Egy családi biciklitúra is remek program lehet!

Ugye, hogy az egész család megtalálja a kedvére való elfoglaltságot? Legyen szerencsénk, legyen a vendégünk, mert mindenütt jó, de legjobb Pelion!

A szabadtéri játszótér jelenleg nem üzemel.