Bemutatkozás

A Hunguest Hotel Sun Resort egy kéthektáros szállodapark közvetlenül a tengerparti sétány mellett, öt percnyi sétára Herceg Novi történelmi óvárosától. A sűrű mediterrán növényzet, a banánfák, pálmák és leanderek közt összesen 5 szállodaépület és számos apartmanház várja a vendégeket. A kikapcsolódást saját strand, temperált kerti medence, gyermekmedence, multifunkcionális sportpálya, a wellness oázis infra és finn szaunái, pezsgőfürdőjei, szoláriuma biztosítják. A szálloda saját strandján, valamint a medencéknél elhelyezett napernyők és napágyak ingyenesen igénybe vehetőek vendégeink részére.

Elérhetőség

Hunguest Hotel Sun Resort

85340 Herceg Novi, Sveta bubala bb.
(Montenegró)

Útvonaltervezés

+382-31-355-000

Fedezze fel az érintetlen szépséget, a fekete hegyek és a tenger országát!

Montenegró Dél-Európában a közép mediterrán részen található. Szomszédos országai keletről Albánia, és Koszovó, nyugatról Horvátország és Bosznia Hercegovina, északról Szerbia, valamint tengeren határos Olaszországgal is.

KOTORI - ÖBÖL

Európa legdélebbi fjordja. Szépsége lenyűgöző akár szárazföldről, akár tengerről pillantjuk meg. A vékony partszakaszt hatalmas hegyek ölelik körbe, ezzel védelmet nyújtva a hideg és zord kontinentális klímától. Ez is az oka, hogy a Kotori-öböl a mediterrán növényzet oázisa : oleánder, agava, kiwi, pálma, narancs, citrom, mimóza…Amíg a hegycsúcsokat hó fedi, addíg a hegy lábánál, azaz a Kotori-öböl partja mentén virágzik a mimóza, kamélia, rózsa. Az öböl négy kisebb öbölrészből áll – hercegnovi, risani, kotori, és tivati-öböl. Az öböl mentén, akár a gyöngyszem, helyezkednek el a városkák a maguk történelmével és művészetével: Kotor, Perast, Risan, Herceg-Novi, Tivat.

HERCEG NOVI

Nyugat és Kelet közt a mediterrán térség szívében, a világ egyik legszebb öblére néz Herceg Novi. Az 1382-ben alapított Herceg Noviban különböző nemzetek és civilizációk váltották egymást az idők során, alakítva és mély nyomot hagyva ezzel a kultúrában és a szokásokban egyaránt. A napsütéses napok száma átalgosan évente 200 nap, mely időszak alatt a város tereit, lépcsőit, utcáit beragyogja a napsütés. A város büszkélkedhet a legmagasabb átlaghőmérséklettel az Adrián, meleg száraz nyári időszakával és enyhe telével. Herceg Noviban mintegy 250 fajta egzotikus növény teszi a parkokat, kerteket egyedülállóvá. A város felett magaslik az Orjen-hegy csúcsa gazdag turistaútvonal hálózattal. Herceg Novi riviérája 15 km hosszú, összesen 7 turisztikai településsel.

KOTOR

Az UNESCO védelme alatt álló város, régi halászváros és kultúrális központ, évszázadokig kereskedelmi útvonalként fontos pontja volt a velencei köztársaság ideje alatt. Kotor óvárosa a mai napig megőrizte 12-14. századi városstruktúráját, mediterrán hangulatát. Az asszimetrikusan elrendezett utcák és terek számos műemléket őriznek a középkori építészetből, melyek gondoskodnak róla, hogy Kotor legyen a leglátogatotabb városa Montenegrónak.

BUDVA ÉS A BUDVAI RIVIÉRA

A Lovćen-hegy meredek lejtői alatt található a budvai riviéra, valamint modern központi városa Budva, a festői Sveti Stefan (valaha halászfalu, ma hotelváros, melyet homoktöltés köt össze a szárazfölddel) Miločer és Bečići Európa legszebb 2000 m hosszú homokos strandja. Jaz homokos strandján pedig az utolsó néhány évben olyan komoly zenei előadóknak állítottak színpadot, mint Rolling Stones és Madonna.

BAR

Bar kikötőváros, emellett pedig ismert turisztikai központ. Óvárosát már a 11. században említik, a kiválló állapotban megmaradt városfala pedig sok látogatót vonz. A több mint 2000 éves olajfa külön attrakciót jelent az idelátogatóknak, különösen, hogy a mai napig hoz termést. Közvetlen közelében gyönyörű strandok vannak, például Sutomore, Buljarica, és Čanj.

CETINJE

Montenegró néhai fővárosa és kultúrális központja. A városi múzeumban őrzik a legjobban épségben maradt fegyvereket, példátlan ügyességgel elkészített kovácsoltvas tárgyakat. Cetinje utcái az autentikus régi nagykövetségi épületekkel bizonyítják Montenegró híres múltját.

SKADARI-TÓ

A pelikánok utolsó természetes élőhelye Európában, a legnagyobb madárrezervátum és egyike az utolsó édesvízi mocsaraknak a mediterrán térségben, egyben a legnagyobb tó a Balkánon és természetes határvonal Montenegró és Albánia között. Nemzeti parkká nyilvánított területe 40.000 ha. A hajókirándulás valóban felejthetetlen élmény ezen a tavon!

OSTROG MONOSTOR

A sziklába vájt, felhőkkel és köddel körülvett monostor a XVII. században épült. Minden vallási felekezetből találunk itt zarándokokat, mert itt őrzik Szent Vasilj csodatevő ereklyéit.